Yoga Nidra


Într-o lume unde multitaskingul suprauman a devenit standardul și care devine din ce în ce mai plină de distracții inutile ajungem să ne simțim din ce în ce mai agitați, stresați. Cea mai bună metodă de relaxare pentru a reveni la centrul nostru este aceea a relaxării ce vine din interior, în care în mod conștient relaxăm întreaga noastră ființă, intr-un proces complex pornind de la nivelul fizic pană la nivelul minții si emoțiilor.

Fără să observăm, deodată devenim observatorul propriei noastre experiențe...

Yoga Nidra este o tehnică yoghină străveche la graniţa dintre relaxarea profundă şi meditaţia ghidată, ce permite o explorare a profunzimilor conştienţei umane. Numită "somnul yoghin conștient", este o metodă de a păstra conștiința trează în timp ce trupul se destinde și mintea intră într-o stare de liniște și discernământ. Relaxare adâncă pe plan fizic, mental și emoțional, proces în care conștientizarea răsufletului are un rol foarte important: răsufletul este podul dintre corp și suflet.

Relaxare fără scop și fără effort


Relaxarea profundă, eliminarea naturală a stresului, introspecţia, o mai bună autocunoaştere, dinamizarea benefică a subconştientului, eliminarea blocajelor energetice, amplificarea lucidităţii şi seninătăţii - acestea sunt doar câteva dintre efectele acestor tehnici simple și inedite. Dacă practicăm yoga nidra în fiecare zi chiar și obișnuințele noastre de somn se pot schimba. Tradițional se spune că 1 oră de yoga nidra echivalează cu aproximativ 4 ore de dormit. 

Odihnă - Învățăm relaxarea conștientă.

Relaxarea mușchilor calmează mintea, iar relaxarea minții calmează corpul, mintea și corpul fiind într-o relație foarte strânsă. Corpul este o formă de turnare preparată de conștiința însăși. În timpul practicii yoga nidra conștiența se mișcă între stări conștiente și inconștiente, și petrecem timp la granița dintre aceste două lumi. Suntem relaxați dar nu dormim. Nu suntem conștienți la nivelul simțurilor dar suntem conștienți în practica yoga nidra. Cele trei stări de bază a conștienței umane descrise clar de sistemul yoga pot fi măsurate chiar și fiziologic: starea trează, visul și somnul adânc fără vis. Yoga nidra funcționează la granița dintre starea trează și starea visului, tărâm unde de obicei petrecem doar câteva minute când adormim sau ne trezim din somn - starea când creierul produce undele alfa.

Poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă, cultură, religie  sau studii. Pe lângă rădăcinile sale tradiționale, universalitatea ei fac yoga nidra să fie unică între tehnicile de relaxare și de dezvoltare personală. Prin aplicarea tehnicilor de vizualizare a imaginilor arhetipice ajută nu numai la relaxare ci și la armonizarea celor două emisfere cerebrale și la dezvoltarea personală.

Este și un fel de introducere în experiența meditației

Conștiența noastră poate fi determinată să realizeze oricare dorință sau hotărâre cu un scop pozitiv, asta e secretul marilor yoghini - de aceea introducem în fiecare sesiune câte un sankalpa. În același timp cu practica yoga nidra intuiții pot ieși la suprafață din subconștient.

În yoga nidra karma noastră se purifică fiindcă blândețea și lumina pătrunde în straturile subconștientului. Fiecare nivel de yoga nidra duce la cunoașterea unui nivel și mai adânc a conștienței și la purificarea dimensiunilor noastre și mai subtile. 

Vezi următoarele ocazii de meditație ghidată aici

Pentru mai multe informații sau sesiuni individuale sună acum la 0751455145!
 
+40751455145 
Pentru mesaj prin Facebook Messenger click aici!
zsoltsuto around gmail
 


Meditație Răsuflet