De ce să venim împreună la o constelație?

La urma urmei, dacă venim împreună, nu mai e vorba de o constelație individuală. Dar nu este nici o constelație în grup și nici de cuplu, deoarece este vorba de o „pereche” mamă-fiică, în acest caz. 

Ei bine, tocmai pentru a ne privi unul în ochii celuilalt. Ca cu mult timp în urmă. Ca poate niciodată înainte. Am uitat cum să o facem. Am uitat cum este acea intimitate, căldură și încredere care caracterizează o familie funcțională sau o legătură bună între părinte și copil. De unde poate veni încrederea noastră în viață, de unde vine puterea și lejeritatea cu care putem curge împreună cu viața noastră. Sau pentru că nu știm cum să o facem. Deja sau încă. Numeroasele conflicte familiale, moștenirea emoțională generațională, dificultățile și modul în care în această parte a lumii nu putem vorbi unii cu ceilalți despre emoțiile și experiențele noastre, iar cunoașterea de sine este mai mult un hobby superficial - toate acestea ne îndepărtează de întâlnirile și conexiunile reale. 

Și minunea s-a întâmplat. Lung, adânc, plânsete și hohote, mișcându-ne în cadrul sigur al cercului LIP, privind afară din el în mai multe direcții în spațiu și timp, atingând mai multe peisaje din lumea interioară comună a sufletului familiei, mama și fiica conectate de mai multe ori, s-au uitat la unul pe altul ca niciodată înainte, sau ca acum cu mult timp în urmă. 

Copilul și părintele lui. În acest caz, mama și fiica. 

Un buchet atât de frumos de flori am primit de la ei câteva zile mai târziu. Zile întregi apoi, căldura sufletească ce s-a arătat între ei în timpul constelației, prin acest buchet s-a revărsat și peste mine. Și astfel am putut și eu să mă gândesc mai blând și la membrii familiei mele de origine, pe care îi port în inima mea, dar și la propria familie, de care deși trăiesc separat de câțiva ani, dar vom rămâne împreună toată viața asta, eu ca tată pentru fiul meu, și ca co-părinte cu mama lui. 

Ca părinte, voi rămâne mereu tatăl copilului meu, așa cum el, ca copil, va fi mereu fiul meu, fiul nostru. Dacă și tu ești părinte, spune-i: Mulțumesc, dragul meu fiu/fiică, m-ai făcut părinte, am devenit părinte datorită ție. Am învățat prin tine ce înseamnă să fii tată/mamă. Și din moment ce probabil aveți și părinți, puteți să le spuneți: Dragă mamă și tată, sunt copil datorită vouă, mulțumesc. ❤️ 🙏 ✨ 

Te aștept cu drag la constelații individuale, singur sau în cuplu, cu părintele tău, partenerul sau iubitul, sau cu prieteni.

Meditație Răsuflet