Despre încrederea explorativă necesară meditației


M-a intrebat un participant sambata seara, la 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗸𝗿𝗮 𝘀𝗮𝗰𝗿𝗮𝗹𝗮, care-i treaba cu chakrele astea, cum sa le abordam, ce inseamna sa ne conectam la ele, etc. Si i-am raspuns, ca sunt multe abordari, de la anumite asane prin mantre si pana la vizualizari complexe, multe cai, in aceeasi directie. Eu de obicei lucrez cu chakre prin cuvinte, afirmatii, propozitiimagice”, dezlegatoare, ca la constelatii. Eu cred in puterea cuvintelor, cunosc aceasta putere si trec prin experienta asta, aproape zi de zi. Mai ales de cand am inceput sa studiez si sa invat metoda constelatiilor si PIV (Procesul de Integrare a Vietii). 

De exemplu o afirmatie simpla a chakrei sacrale este: 𝗠𝗮 𝗷𝗼𝗰. 𝗜𝗺𝗶 𝗱𝗮𝘂 𝘃𝗼𝗶𝗲 𝘀𝗮 𝗺𝗮 𝗷𝗼𝗰. 𝗔𝗺 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝘀𝗮 𝗺𝗮 𝗷𝗼𝗰. (Ca un copil care inca este in flow-ul, curgerea naturala a vietii.) 

Si am rostit aceste propozitii si adaugam ca eu cand spun aceste cuvinte chiar asa ma simt ca un copil si imi vine sa ma bag in ceva joaca instant, desi in cativa ani putini voi avea 50 de ani.  

Si seara mai tarziu, cum coboram pe str Bolyai spre casa, mi am dat seama ca puterea, efectul acestor mantre, afirmatii difera bazat pe stadiul, nivelul unde ne aflam pe calatoria noastra in propria viata, in ceea ce priveste autocunoastrea, impacarea si flow-ul liber a vietii noastre sau evolutia noastra spirituala-umana. Daca cineva mi a propus o afirmatie de genul asta acum sa zicem 15 ani, reactia mea de obicei era, 𝗺𝗱𝗮, 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿, 𝗰𝗵𝗮𝗸𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗺𝗮𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗺𝘆 𝗮𝘀𝘀, 𝗻𝗮 𝗵𝗮𝗶 𝗹𝗮𝘀𝗮 𝗺𝗮 𝗶𝗻 𝗽𝗮𝗰𝗲. Dar unele cuvinte s-au instalat in sistemul meu, ca o samanta, si in cativa ani au crescut. In flori, plante frumoase, colorate. Arbore de intelegeri, treziri 

Deci la inceput, din parte incepatorului este nevoie de o deschidere si de o incredere explorativa. Adica de fapt cu toate astea facem un experiment pe noi insine. Fiecare afirmatie este un experiment. Testam pe noi insine daca are efect sau nu. Are efect instant - sau poate doar peste cativa ani o sa mi cada fisa. Ramai deschis spre interiorul tau, la ce se trezeste in interiorul tau - vezi care afirmatie te atinge. Intr un mod negativ sau pozitiv, placut sau iritant, mai cu forta sau mai bland - iar unde te atinge, exploreaza-ti lumea interioara in directia aceea. 

PS: Si daca te-ai asteptat la ceva mantra mai sexy, daca tot e vorba de chakra a doua, uite una mai cu greutate: “𝗔𝗺 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗴𝗮𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗺𝗲𝘂.” Trateaza-ti placerile, dorul de joaca si de dans, cu mult drag, cu o atentie ferma dar si blanda, parca ai avea grija de cineva drag tie. 

Te astept cu drag la urmatoarea meditatie. Sa ne vedem cu bine! 

Meditație Răsuflet