Despre cutremure și chakra focului

Stau la etajul 9 și astfel săptămâna trecută am petrecut în compania cutremurelor, pe care la înălțimea asta le simt foarte direct, chiar și cele de magnitudine mică. Astfel am avut câteva treziri în ceea ce privește 𝐫𝐞𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥. Dacă chiar vine un cutremur așa cum trebe’, n-ai ce face, ești în mâinile lui Dumnezeu. Poți faci și chiar e bine faci tot pentru supraviețuirea ta și a altora, dar până la urmă nu ai control asupra unei forțe atât de mari. Eu nu sunt control freak dar sunt anumite dimensiuni pe care prefer le managuiesc așa cum consider e bine pentru mine (de ex. sunetele ce mi înconjoară în viața de zi de zi). Sau măcar încerc.  

E foarte important ca studiile noastre despre chakre nu rămână niște informații seci și fără viață, cum se face de obicei la cursurilespirituale”, diplome după diplome, pe care după aia o punem pe piedestal sau în ramă pe perete, ca un trofeu spiritual - ci avem 𝐨 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆, 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚̆, cu acea chakră. De aia le luăm pe rând.  

Chakra solară, la care ne-am conectat sâmbăta trecută la meditație, este și despre control. O extremă a supra-funcționării acestei chakre este când vrem controlăm tot. Un exemplu clasic poate fi un bărbat alfa dominant care se ocupă doar de interesele lui personale fără acorde atenție mediului înconjurător sau a persoanelor din jur. Dar și cealaltă extremă există: când vrem fim controlați. Un exemplu clasic pe la noi ar fi soția submisivă care menține armonia falsă a familiei sau angajatul cu care putem șterge podeaua.  

Chakrele (ca și astrele de fapt) au domeniile lor în viața noastră și depinde de nivelul trezirii conștiinței noastre în care extremă o luăm. Majoritatea noastră oscilăm undeva în mijlocul spectrului, adică uneori mai dominanți, alteori mai dominați.  

O mantră de bază a chakrei Manipura este: 𝐀𝐦 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐦 𝐚𝐦𝐛𝐢𝐭̦𝐢𝐢. Sănătoase. Eu de ex. am trecut de 40 de ani când am descoperit și eu pot am ambiții. Până atunci programele mele mentale-emoționale care au provenit din anumite experiențe din copilărie și tinerețe m-au blocat -mi dau liber la a fi ambițios. Astfel, ambițiile, pe care oricum le aveam, s-au manifestat într un mod negativ, de ex. prin încercări de controlare în exces sau prin a supune controlului.  

De asemenea, o altă mantră de bază a chakrei puterii personale este: 𝐀𝐦 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐩𝐮𝐧 𝐧𝐮. Scanează-ți viața cu o atenție blândă dar fermă, și caută situațiile în care nu reușești spui nu deși asta vrei. Lucrează cu tine însuți în acea direcție. În plus, cireașa de pe tort: Am dreptul spun da. Sau chiar un 𝐃𝐀 mare! La viață, în primul nd. La viața mea, aici și acum, așa cum este ea.   

Și după fiecare cutremur corpul meu parcă se mai clatină timp de o juma de oră, și parcă mi-ar zice: du-te jos, ieși din bloc, pășește pe pământ, împământează-te. Adică mi-am pierdut controlul (chakra 3) și astfel energia coboară până la rădăcini (chakra 1) unde trebuie hrănit cu energia Pământului, ca apoi iarăși se ridice spre chakrele superioare. Ca un lift de energie (numit kundalini în tradițiile clasice de yoga) care se tot mișcă în sus și în jos, în și în jurul coloanei noastre vertebrale. Provocarea noastră, a tuturor, a omenirii, este ducem această energie de viață până sus de tot. Astfel la următoare meditație vom face un pas și mai sus și vom explora chakra inimii. Până atunci: fim iubiți  

Te astept cu drag la urmatoarea meditatie. Sa ne vedem cu bine!  

Vezi programult aici: https://www.facebook.com/meditatierasuflet/events

Meditație Răsuflet