Sonoterapie cu boluri tibetane

În fiecare moment trebuie să iei o decizie, și această decizie te va apropia de sufletul tău sau dimpotrivă, te va îndepărta de el. Fii liber acolo unde ești.” -Thich Nhat Hanh

Terapie holistică pentru suflet, minte și corp


Ca experiență meditativă, trezește forțele noastre spirituale și de autovindecare, ca terapie vibroacustică dizolvă blocajele emoționale și simptomele psihosomatice. La nivelul corpului aduce relaxare adâncă și echilibrare energetică. 


Cu procesele sonore construite atent și blând creăm un spațiu sonor cald și safe unde putem atinge, trezi la viață și debloca părțile noastre la care nu avem acces cu ajutorul gândirii – așa putem iniția schimbări vindecătoare. Prin ele se deschid în noi poarte spre spații interioare prin care trece drumul nostru spre o viață integrată, spre autocunoaștere, spre o schimbare sănătoasă, spre dezvoltare spirituală și spre vindecare.

Sonoterapia este acordarea fină spre o frecvență mai înaltă și armonică a corpului fizic, a sistemului nostru emoțional și energetic, și a conștienței noastre cu ajutorul sunetelor și a vibrațiilor bolurilor tibetane. Bolurile se conectează la centrele noastre energetice (chakre) și sprijină funcționarea lor armonică și coordonată.

Beneficiile sonoterapiei cu boluri tibetane:

- dobândirea unei stări de liniște, echilibru și pace interioară
- stare meditativă
- relaxare rapidă și adâncă
- stare de spirit pozitivă, bucurie de viață
- inițierea forțelor spirituale și de autovindecare
- înlăturarea stresului rapid și eficient
- deblocări energetice la nivel fizic și psihic, armonizează fluxul energiei vitale
- echilibrare energetică
- diminuarea anxietății, tensiunii nervoase și agresivității
- “masajul” suav si armonizarea fiecărei celule din organism
- detensionarea musculară
- creșterea încrederii în sine
- creșterea creativității și energiei revigorante
- dizolvarea vechilor tipare la nivel comportamental-emoțional
- Mai multe detalii vezi mai jos!


Pentru programare și mai multe informații te rog sună la 0751455145 sau scrie-mi pe Facebook, te aștept cu drag!

Ce spun clienții? Testimoniale:

- Iarăși ai eliminat stresul din mine… Nu vreau să mai vorbesc. E o liniște atât de mare înăuntru. Lucrurile se așează la locul lor. Așa e și în zen, da? (Zsejke)

- După primul gong am intrat într-o stare de relaxare si meditație, ca o transă, am pierdut noțiunea timpului, toate zgomotele din jur s-au estompat iar când m-am trezit, am simțit o stare plăcută de liniște interioară, de armonie, de pace si bucurie în suflet. (Emilia)

- Ca o scufundare într-un vas cu energie care deopotrivă te înalță, te împământează și te curăță. (Bogdan)

- Relaxare și meditație în același timp. Vibrațiile bolurilor tibetane îmi relaxează corpul, iar sunetele îmi calmează mintea. Tensiunea musculară dispare, la fel ca și gândurile care zburdă nestingherit. Numai sunetele rămân. Și liniștea dintre sunete. (Géza)

Parcă pluteam. Parca aș fi din altă materie. (Laura)

- Cumva învelișul sonor m-a transportat înapoi în pântecul mamei mele. E foarte, foarte bine. (Cristina)

- O experiență magică, am ajuns în mâini bune. Pe timpul terapiei sonore cu boluri tibetane mi-am pierdut complet simțul timpului – asta în sine este un semn bun. Era interesant să trăiesc diferența foarte clară dintre destinderea întreadevăr completă și cea percepută a fi completă. Am avut experiența a mai multor „stări fizice”: eram fluid și în valuri, eram delicat aerian și levitând, apoi m-am dizolvat în eter. Dincolo de planul spiritual, cu ajutorul vibrațiilor am ajuns să-mi simt părți interioare ale corpului pe care înainte nici nu le-am observat. (Gergely)

- Am parcurs o serie de 6 ședințe în decurs de 2 luni de terapie cu boluri tibetane cu Zsolt. Le-am considerat ca parte dintr-un proces de purificare și ghidare interioară, pe o temă legată de propriile căutări lăuntrice. Efectele au fost complexe și s-au amplificat pe parcursul reluării experiențelor sonore/vibraționale. Am simțit purificări și reașezări energetice în corp, dar mai ales mi s-au trezit și fixat în conștiință noi semnificații, experiențe și trăiri care se înscriau în tema căutărilor mele. Nu doar în timpul terapiei sonore propriu-zise, ci și în rest, apăreau intuiții, evenimente exterioare sau interioare, care se corelau cu tema aleasă ca o simfonie dirijată de ceva invizibil. În plus, vibrațiile sonore au atenuat (uneori aproape dizolvat) senzația de separare - acel ”where I end and you begin”, vorba cântecului... Ar fi multe de spus, dar e ceva care merită experimentat pe viu. Deși vibrațiile bolurilor sunt universal aceleași, experiența e - cu siguranță - una foarte personală. (Laura)

- M-am desprins de timp, de tot ce înseamnă cotidian și am restabilit o conexiune cu trupul meu la un nivel profund, chiar spiritual. Sunetele acționează precum un balsam pentru corp si suflet, astfel încât simt cum vibrația lor mă curătă pe interior. Cu alte cuvinte, vibrațiile sunetelor sunt atât de plăcute, încât îti schimbă automat starea în care te afli. A fost o adevărată desfătare pentru urechile mele, astfel încât recomand oricărei persoane care se preocupă de sănătatea sa și de cultivarea unei stări de bine pe toate planurile. (Adela)

- De fiecare dată devine și mai intens, mergem și mai adânc. (Emilia)

- Ca apa pură, clipocind – sunetele cristalice ale bolurilor tibetane îmi spală inima… Parcă mi s-a deschis subconștientul: am avut multe vise – dar nu am adormit. E ca o meditație, parcă ai sta în mijlocul unui clopot. Corpul fizic dispare și rămâne doar “corpul vibrațional”. (Edó)

- Experiență de soare… Mă simt de parcă aș fi un templu construit din sunete și rezonanță. E foarte tandru, fin, și a ajuns la fiecare celulă din corpul meu. Încep să învăț cum să mențin în situațiile de fiecare zi acea pace interioară ce am simțit în timpul tratamentului. Este asemănător meditației, te încetinește, și te conduce mai aproape de experiența de unitate. Aceste vibrații chiar stabilesc ordine. (Ildikó)

- Terapia cu boluri tibetane mi-a relaxat nu numai corpul (ca și cum ar fi fost un masaj manual clasic, dar și sufletul care a fost destul de speriat din cauza amețelii aproape constante și care a ținut timp de o lună). În discuțiile înainte de tratament am simțit tact, respect și o însoțire-călăuzire spirituală sinceră. Conversațiile m-au ajutat să clarific anumite corelații din viața mea spunând câteva lucruri pe nume, dar și pentru că am fost întâmpinată de o ascultare empatică și am primit "teme de casă" interesante. Toate acestea și sesiunile regulate m-au direcționat spre interiorul meu, ajutându-mă să ajung într-o liniște interioară plină de semnificații. (Márta)

- Mă întorc pe străzile zgomotoase din Cluj cu un zâmbet senin pe față: liniștea creată cu sunetele bolurilor cântătoare tibetane mi-au curățat sufletul și corpul de toate grijile și probelemele de zi de zi - de fapt o baie sonoră. (Réka)

- Am simțit încă de la primul contact cu bolurile tibetane cum mă ajută să îmi relaxez corpul în întregime. În timpul ședinței am observat cum tensiunea din corp se eliberă, chiar din zone în care nu bănuiam să am vreo tensiune - de asta mi-a placut mult și am recomandat și recomand și la alte persoane. (Flavius)

- O experiență inedită – așa se descrie cel mai bine sedința de terapie sonoră cu boluri tibetane. Vibrațiile sonore mi-au oferit o stare profundă de relaxare și de calm; atât de profundă încât de două ori pe parcursul ședinței am și adormit. Senzația valurilor de sunete care trec prin tot corpul este una extrem de plăcută și benefică pentru organism. (Andreea)


Pentru programare și mai multe informații te rog sună la 0751455145 sau scrie-mi pe Facebook, te aștept cu drag!
Descrierea detaliată a metodei:

relaxare adâncă - eliminare stres - tihnă

Sonoterapia este o metodă de relaxare adâncă care ajută la menținerea unei stări de spirit bune, a vitalității și a sănătății (wellness), eliminând stresul și tensiunea din corp și din suflet, dar poate fi folosită și ca terapie naturistă alternativă, complementară sau de sine stătătoare (în cooperare cu medicul specialist). Cu ajutorului "masajului sonor" ajungem repede într-o stare de relaxare adâncă, stresul se elimină, iar energiile creatoare și bucuria care apare prin eliberare duc la o stare de spirit pozitivă. În această stare de relaxare adâncă găsim experiența armoniei și a liniștii interioare, care e sursa noastră spirituală indispensabilă si necesară de toate zilele.

liniște - armonie - bucurie - inspirație

Originile metodei provin din Est (India și Tibet) și din ritualuri șamanistice practicate în trecutul istoric: vindecarea cu sunete, cu vibrații și cu energie e cea mai veche și răspândită formă a medicinei naturiste de pe întregul glob.

împăcare - eliberare - meditație

Asemenea terapiilor din Est, sonoterapia restabilește echilibrul fluxului energetic în persoana tratată. La baza metodei se află realizări milenare asupra naturii și efectelor sunetelor care restabilesc armonia în corp și în spirit. În siguranța caldă a învelișului sonor creat în timpul sesiunii cu boluri tibetane trăim și retrăim încrederea originară, printr-o călătorie internă meditativă, iar vibrațiile pozitive creează o nouă ordine în organism și conștiință, ajută la relaxarea și apariția tihnei spirituale totale. Relaxarea duce la eliberare și împăcare, ceea ce poate provoca o reorganizare internă spirituală – în acest sens sonoterapia sprijină evoluția personală și schimbarea. Stimulează și armonizează fluxul și exprimarea liberă a emoțiilor, corpul devenind mai liber, mai sănătos.

Clientul îmbrăcat confortabil stă culcat pe patul de masaj. Terapeutul bate ușor cu bețe soft bolurile tibetane așezate pe diferite puncte energetice ale corpului și în împrejurul lui, tratamentul de bază fiind personalizat in funcție de problemele și cerințele clientului. Fluxul sonor și vibrant continuu durează de obicei aproximativ 45 de minute. 70-80 % din corpul uman fiind apă, organismul devine un superconductor al sunetului și al vibrațiilor vindecătoare, astfel vibrațiile purificatoare ajung la fiecare celulă, prin piele, țesuturi și mușchi până în organele interne și în oase. Sonoterapia de obicei începe și se termină cu o discuție, așadar o sesiune durează aproximativ o oră și jumătate.

Sonoterapie cu boluri tibetane

Sonoterapia dizolvă spasmul și tensiunea musculară, blocajele mentale și corporale/energetice. Calmează tensiunea din gât și umeri, durerea de cap, tulburările digestive, spasmurile de abdomen, durerea de spate și din membre. Creează echilibru și (re)aranjează sistemul energetic al corpului, detoxifiază și îmbunătățește circulația sângelui. Cu sunetele și vibrațiile tandre ale bolurilor tibetane masăm, armonizăm și vitalizăm fiecare organ și celulă în parte a corpului fizic. Această metodă vibroacustică inițiază forțe puternice de autovindecare în corp și în suflet, și ne ajută să accesăm resursele noastre de energie încă nevalorificate. De asemenea ne poate demonstra natura pură a conștiinței punând accent pe liniștea de dincolo de sunetele vindecătoare, pe tihna ce se naște din această liniște interioară, ceea ce este necesar pentru realizarea echilibrului fizic și spiritual. Reduce agresiunea și crește inclinația spre cooperare. Ajută la eliberarea de compulsii de conformare.

Cu metoda sonoterapiei cu boluri tibetane sprijinim sănătatea sau o facilităm să (re)apară: ne adresăm tuturor elementelor pozitive care există în persoana tratată. Scopul nostru este ca clientul să devină conștient de sănătatea și totalitatea unică a ființei sale, și-l întărim în drumul lui spre a deveni o persoană echilibrată și plină de bucurie. În timpul tratamentului cu boluri tibetane atenția și energiile noastre mentale prețioase nu le îndreptăm asupra bolii, ci dimpotrivă, eliberăm corpul și sufletul de factorii care împiedică vindecarea – această schimbare de focus fiind sprijinul cel mai serios pe care il putem oferi organismului în procesul de autovindecare. Învățăm clientul să “fie bine” și să se focalizeze  pe bucurii: trebuie să ne detașăm de boală sau problemă, și această detașare poate fi învățată cu ajutorul sonoterapiei. Bucuria e cea mai bună sursă de energie pentru o viață împlinită și deplină.
Sonoterapia provoacă în noi o stare de conștiință modificată, activează sistemul imunitar, inițiind astfel procesele de autovindecare, iar lucrurile se așează natural la locul lor. Ne vom putea observa pe noi înșine dintr-o perspectivă mai clară, de unde și revelațiile și deciziile noastre despre propria ființă și viață se vor distinge mai limpede. Astfel învelișul sonor creat prin sonoterapie devine locul unde creăm spaţiu pentru izvorul bucuriei, pentru ceea ce este nou, pentru schimbare, vindecare și  sănătate, iar bucuria de a trăi se reînnoiește în noi.

Metoda sonoterapiei cu boluri tibetane dezvoltă capacitatea atenției și a concentrării, ajută la observarea emoțiilor și a reacțiilor corpului nostru. Cu atenția noastră urmărim sunetul bolurilor tibetane (efect acustic) și senzațiile din corpul nostru provocate de vibrații (efect vibrotactil). În timpul sonoterapiei mulți au parte de o primă experiență în care se manifestă puterea directă a meditației. Astfel ea poate avea un efect catalizator intens în trezirea energiilor spirituale.

Bazată pe efectul calmant al bolurilor tibetane asupra sistemului nervos, corpului și spiritului, medicina clinică consideră sonoterapia (ca și muzicoterapia și în general terapiile care lucrează cu sunete) ca fiind o terapie naturistă complementară eficace la următoarele stări și boli: boli provocate de excesul de stres, tulburări ale somnului, insomnie, depresie ușoară, atacuri de panică, adicții, reabilitare, extenuare mentală și fizică, convalescență după operație sau tratament, boli psihosomatice, tinnitus (vâjâit în urechi), debilitate mentală, autism, demență, comportament hiperactiv la copii, probleme la învățat și de comunicare, anxietate ușoară (de ex. înainte de examen), la adolescenți: agresivitate, blocaje emoționale și de comunicare. Prin relaxarea mușchilor are un efect pozitiv asupra circulației sângelui și asupra metabolismului.

Bolurile tibetane numite și cântătoare provin din timpuri străvechi: au ajuns în cultura budistă tibetană din tradiția șamanică bön. Au fost folosite la ritualuri religioase, la meditație și probabil la vindecare, în situații terapeutice. Vibrația tandră a bolurilor tibetane pătrunde tot corpul nostru și spațiul înconjurător: sunetul pe care il auzim și vibrația pe care o percepem in corpul nostru constituie o experiență elementară ce poate fi comparată cu momentele în care ne conectăm cu pământul și cu elementele naturii în general, adică de fapt cu componentele noastre fundamentale. În acest sens, cu ajutorul bolurilor tibetane ne reconectăm la acea experiență arhaică de unitate și încredere originară, de care majoritatea dintre noi avem parte foarte rar.



Strămoșii bolurilor tibetane au fost probabil clopotele stătătoare. Cu toate că spectrul sonor al bolurilor tibetane nu este armonic în sensul fizic al cuvântului, majoritatea oamenilor percep sunetul lor ca fiind armonic: asemenea sunetelor naturii (de ex. ploaia, furtuna, marea, pârâul) “cântecul” lor specific metalic este format din sunete armonice și dizarmonice. În lumea occidentală de azi bolurile sunt foarte populare ca accesorii sonore la practicarea meditației, dar sunt folosite și în multe alte domenii și situații (de ex. școli, psihopedagogie specială, terapie de cuplu, wellness, intâlniri de afaceri, teambuilding, înainte de examen sau interviu, feng-shui, etc.).

Sonoterapia (și dialogul cu terapeut):

- ne redirecționează spre o abordare intuitivă când suntem într-un proces de schimbare sau dorim să ne schimbăm modul de viață
- ne ajută să ne deconectăm de ceea ce ne împiedică să mergem mai departe
- ne relaxează și elimină blocajele (fizice, sufletești și spirituale), nodurile vibraționale energetice și ne mișcă spre un nivel mai înalt de armonie
- ne ajută în trăirea expansiunii conștienței noastre și a îmlinirii interioare spirituale
- ne ajută să ne trăim spațiul nostru intern al polarităților (calitățile complementare interioare și exterioare) și în crearea echilibrului dintre acestea
- ne oferă experiența terapeutică a siguranței și încrederii originare, a unității arhaice cu tot universul, și sentimentul de acasă
- reîncărcare cu o energie echilibrată  

Pentru programare și mai multe informații te rog sună la 0751455145 sau scrie-mi pe Facebook, te aștept cu drag!

Meditație Răsuflet