Ecstatic Dance Târgu Mureș


#dansconștient #libertate #comunitate

Recomand evenimentul:

- Nu numai pentru cei care se ocupă de dans, yoga, meditație, spiritualitate, autocunoaștere, pentru cei care sunt preocupați de sănătatea lor corporală și mentală și vor să-și lărgească cu bucurie experiențele, orizonturile.
- Pentru cei care sunt curioși cum contribuie dansul conștient la autocunoaștere, la amplificarea prezenței și la trezirea iubirii.
- Pentru cei care vor să experimenteze cum este să dansezi într-un cadru safe, civilizat, fără părțile întunecoase ale vieții de noapte.
- Pentru cei care vor să întinerească, să se purifice, să se armonizeze la nivelul corpului, al sufletului și al emoțiilor.
- Pentru cei pentru care este importantă comunitatea, bunele intenții și acceptarea fără judecată.
- Te așteptăm cu drag indiferent de vârstă, gen, ideologie, constituție și condiție fizică sau experiențe anterioare.

Vei intra într-o energie de grup pozitivă și safe: cu dansul liber conștient bazat pe bună intenție vom sărbători viața și momentul prezent împreună, în comunitate, în semnul autoexprimării conștiente și a respectului reciproc. Vom porni într-o călătorie șamanistică în lumea muzicii și a dansului: scopul nostru este să ajungem la experiența eliberării totale și a bucuriei de viață conștiente, precum și la conectarea de la suflet la suflet, prin dans, muzică și comunitate. Vom crea împreună un spațiu safe și fără judecată, unde cu toții ne vom putea manifesta cu fața noastră originară, fără măști.

Evenimentele Ecstatic Dance pot fi găsite mai peste tot pe glob, de obicei se țin în primele ore ale serii sau înainte de masă. Țin aproximativ 1-3 ore, încep cu exerciții de mișcare sau yoga și se termină cu meditație sau cu un concert meditativ oferit de artiști invitați. Ecstatic Dance s-a născut din cele 5 ritmuri și este mai aproape de yoga și de lumea meditației, decât de scena muzicii electronice de club (deși există o suprapunere muzicală).

Reguli de joacă:

1. Dansăm liber, exact așa cum ne e bine.
2. Fără alcool, țigări și alte substanțe.
3. Fără vorbă în timpul dansului (înainte și după o să avem timp).
4. Fără gadgeturi, scrolling și fără fotografii: ne punem deoparte telefoanele pe toată perioada evenimentului.
5. Intrare fără încălțăminte și fără parfum și hai să fim punctuali.

Ca să participi, nu e nevoie de o experiență anterioară de dans sau de meditație și ești binevenit indiferent de vârstă, condiție fizică sau emoțională (despre participarea copiilor vezi mai jos). Să-ți aduci apă de băut, eventual un prosop și haine de schimb (probabil vom transpira). În timpul dansului respectăm spațiul privat al celuilalt și avem grijă să nu ne ciocnim. Poți să dansezi singur sau împreună cu alții, culcat pe podea sau sărind în sus. Recomandăm să participi de la început până la sfarșit și să încerci să te miști, să dansezi chiar dacă o piesă muzicală nu te atinge în mod special. Desigur, nimic nu este obligatoriu, dar hai să respectăm regulile, ca să nu deranjăm experiența celorlalți și ca să avem și noi o experiență totală.

3 în 1: antrenament cardio, rugăciune ecstatică și ceremonie de comunitate. :)

Lăsăm viața să curgă liber în noi, lăsăm spontaneitatea și creativitatea să se manifeste, în timp ce blocajele se dizolvă în corp și în suflet deopotrivă. Ne (re)conectăm la corpul nostru, la noi înșine, redescoperim bucuria dansului liber și extatic. Prin cuvântul extaz nu înțelegem (neapărat) frenezie ci desfătarea sufletului, bucuria originară plină de viață a copilului interior– deși de obicei descătușarea energiilor este parte integrantă a evenimentului.

Dansezi exact așa cum îți e bine, absolut liber.  

IEȘIM din cap, INTRĂM în corp, NE DESCHIDEM inimile și NE ÎNĂLȚĂM spiritul. Dansăm pentru noi înșine, fără așteptări și nu pentru lumea exterioară, fără să ne conformăm. Scopul nostru este experiența libertății totale și conștiente prin dans.Setul DJ pe care vom dansa se va mișca pe un spectru larg de emoții, ritmuri și stiluri, mixat live de DJ Tertön aka zsolt.ro. Scopul acestei călătorii intense șamanistice este să te invite să te auto-(re)descoperi prin aceste lumi muzicale diverse. Mai jos poți asculta 3 mixuri Ecstatic Dance create de DJ Tertön.


Mai multă muzică de la DJ Tertön >>> mixcloud.com/djterton

Program:

- Cerc de deschidere
- Warm up: încălzim corpul, facem cunoștință cu spațiul și cu participanții, ne acordăm cu experiența ce ne așteaptă (cu yoga, exerciții de mișcare sau autoexprimare, dans contact, etc.)
- Dans liber (aprox. 1,5-2 ore)
- Cooldown (revenim la liniște, integrarea experiențelor, meditație ghidată, concert meditativ, sound healing, etc.)
- Cerc de închidere
Despre participarea copiilor

Sprijinim participarea întregii familii și copiii de toate vârstele sunt bineveniți DAR, ca părinte, trebuie să iei în considerare anumite aspecte asemenea când intri într-o sală de meditație. Toți participanții trebuie să respecte regulile de mai sus, iar în această privință părinții sunt rugați să-și asume responsabilitatea într-un mod activ pentru comportamentul copiilor, ca ceilalți participanți să nu fie deranjați. Recomandăm să-ți aduci copilul la acest eveniment doar dacă te-ai asigurat anterior că și el se acomodează ușor la acest tip de spațiu de dans și meditație. Volumul muzicii poate fi foarte ridicat uneori, așadar pentru copiii mai mici recomandăm folosirea căștilor de reducere a zgomotului (asemenea celor pentru festivaluri).

>>> DJ Tertön

Fotografii: Kolcsár Levente, Vas Szilveszter, Marosvölgyi Andrea, Schilling Ádám, Simonfi Etele

Meditație Răsuflet